Apple Watch Milano - Gala dinner - Design Week 2015 - CROATIAN EDITION | AudreyWorldNews fashion luxury lifestyle

20.4.15

Apple Watch Milano - Gala dinner - Design Week 2015 - CROATIAN EDITION


MY TABLE ON THE APPLE GALA DINNER - MILANO - WITH MY "GURU" -  MONTY SHADOW  TABLE


The apple Watch gala night.

Prošla subota, ona za vrijeme tjedna dizajna, bio je pravi dan iz pakla.
Za vrijeme nezaboravnog dana provedenog sa članovima Appleovog kreativno dizajnerskog tima koji je došao u Italiju uslijed službenih prezentacija novog Apple Watcha, održanih na relacijama između Milana i Firence, imala sam čast unaprijed primiti nevjerojatan primjerak već spomenutog Apple Watcha u zlatnom izdanju.

Kako sam veliki zaljubljenik u Luxury i Lifestyle bila sam jako uzbuđena što sam imala privilegiju dobiti tako nevjerojatan zlatni dragulj, čudesan spoj prekrasnog dizajna i najnaprednije tehnologije – te kao šlag na torti i uređenje postavki i upute za korištenje direktno iz ruku Jonathana Ivea i Marca Newsona – dva stvaratelja tog remek djela.
Iako mi takva pomoć kao nijednoj drugoj “Hi- Tech ovisnici” nije zapravo bila potrebna, nisam htjela propustiti priliku da dobijem njihova objašnjenja i vizije koje su imali o satu, percepciju o korištenju tog objekta iz budućnosti od strane upravo onih vizionara koju su nam ga omogućili dovesti u sadašnjost.

Način na koji oni govore o svog izumu najlakše je objasniti usporedivši ga s načinom na koji roditelj govori o svojem novorođenom djetetu, sa iskrom u očima i bezbroj emocija od kojih se ponos najviše istiće. Ponos jer shvaćaju da su stvorili nešto fantastično, senzacionalno, nešto inovativno na bezbroj naćina i razina.

To je prekrasna priča iza koje stoji neviđena strast, mukotrpan rad i kreativnost, svi krucijalni elementi potrebni za jedan uspješan projekt, i na koncu stvaranje proizvoda koji će poboljšat način na koji svi mi živimo!

Apple ima divan tim; vrijeme provedeno s njima bilo je nevjerojatno, zabavno, smiješno ali i kreativno. Bili su to sati u kojima smo uživali zahvaljujući raznim ljepotama Milana koji vrvi dizajnom te tipičnim talijanskim šarmom i posebnošću, što i čini design week jednostavno neponovljivim.
Dok je “Internacion Salone del Mobile of Milan” bilo službeno mjesto gdje je Apple imao mogućnost predstaviti svoj novitet entuzijastima iz svih slojeva i dijelova svijeta, Gala večera održana u privatnom okruženju “La Società del Giardino di Milano”-a bilo je okupljalište poduzetništva i talijanske kreme, mjesto gdje su naizgled nespojivi svjetovi iskazivali svoju jednaku realnost u njihove dvije verzije ; analognoj i digitalnoj
Apple Watch zapravo sadrži sve što već postoji u pravom svijetu. Kroz mnoštvo asistenata, zaštitara i tajnica koji su pratili rad svih uzvanika na tu eksluzivnu talijansku večeru – svaka Apple Watch aplikacija ima revnosnu zamjenu u profesionalnoj figuri iz stvarnog svijeta.

John Elkann, Piero Ferrari, Remo i Francesca Ruffini (Moncler), Benedikt i Marlene Taschen (Taschen Book), Anna Zegna (Zegna), Nerio Alessandri (Technogym), Franco i Umberta Beretta (Beretta), Charlotte Stockdale (i-D ), Franca i Carla Sozzani (Vogue Italia), Tony Chamber (Wallpaper), Richard Geoffroy (šef cavea Dom Perignon) te mnogi drugi uspješnici. Sve su to ljudi koji bi se sigurno snašli i bez sve te uznapredovale tehnologije, ali upravo oni imaju najveći utjecaj u brendiranju tog novog tehnološkog čuda kojeg krasi čista ljepota.

Napredak i revolucionarne mogućnosti koje sat nudi susresti će se sa kreativnošću ili poduzetništvom i time potpuno izmjeniti način na koji živimo u sadašnjosti što će kasnije odrediti smijer kojim gledamo na budućnost.

Govoreći o moći mašte i moći koju nosi ideja Marc Newson mi je objasnio kako tvrtke uvijek moraju u potpunosti razumjeti i do kraja iznjeti projekte koje su prihvatili iako taj put od postavljenih temelja za projekt do realizacije istog trajao deset ili više godina.

Ta vremenska barijera vjerovatno je limit koji Apple pokušava što više reduciati time da angažirao poznate taijanske ličnosti u prezentaciju sata koji je ; iako se čini kao jednostavan gadget koji nije prvi na vašoj “must-have” listi, kreiran da još jednom od strane Apple olakša i promjeni naše živote.

Bit će to nježna i nimalo radikalna promjena koja će, kada se entuzijazam i opća euforija povezana sa medijskom popraćenosti splasnu, biti vidljiva u jednostavnosti svakodnevnog života i sama sebe iskazivati u svojoj punoj snazi. Dokazavši da je upravo ono što ste kupili : dizajnerska stvarčica koja u potpunosti i bez ikakve zamjerke ispunjava svoju prvobitnu funkciju (biti funkcionalna) !

Isto kako je iPhone danas potpuno prihvaćen i uzet pod normalnost, gotovo kao dodatak našem tijelu, na isti će se način prihvatiti i uporaba Apple Watcha, samo što je on prvi tehnološki proizvod koji je zaista “nosiv” na našem tijelu.

Iako nebi trebala imati problema u percepciji sebe i sata potencijalni problem predstavlja samo odvajanje od mog novog gadgeta kako bi ga napunili na noćnom ormariću.

Audrey Tritto
Audreyworldnews

Croatian Edition translation  - thanks to Nuša Prižmić

RICHARD GEOFFROY (Chef the cave di DOM PERIGNON)  - JONATHAN IVE  (Apple's senior vice president of Design)  - AUDREY TRITTO



RICHARD GEOFFROY (Chef the cave di DOM PERIGNON)  - JONATHAN IVE  (Apple's senior vice president of Design)  - AUDREY TRITTO







THE APPLE WATCH COLLECTION



AUDREY OUTFIT: ELISABETTA FRANCHI tuta - PINKO Top - STELLA MCCARTNEY Bag - GUESS Jacket - BVONO Papillon - ZANOTTI Shoes






THE APPLE GALA DINNER  ON - LA SOCIETA' DEL GIARDINO - EXCLUSIVE CLUB PRIVE'

THE APPLE GALA DINNER  - LA SOCIETA' DEL GIARDINO - EXCLUSIVE CLUB PRIVE'

THE APPLE GALA DINNER  - LA SOCIETA' DEL GIARDINO - EXCLUSIVE CLUB PRIVE'




JOHN ELKANN  - AUDREY TRITTO  - PIERO FERRARI 

UMBERTA BERETTA -  JONATHAN IVE-  AUDREY TRITTO  - SELFIE TIME

UGO MARIA BRACHETTI  PERETTI  ( API  PRESIDENT)  -  AUDREY TRITTO - JONATHAN IVE  (Apple's senior vice president of Design)  

MARLENE TASCHEN -  AUDREY TRITTO  - BENEDIKT TASCHEN ( TASCHEN BOOKS)
UMBERTA BERETTA -  JONATHAN IVE  - AUDREY TRITTO SELFIE

AUDREY TRITTO -  PIERO FERRARI - FEDERICO MARCHETTI  ( CEO OF YOOX AND NET A PORTER)  AND WIFE






FRANCA SOZZANI AND MARC NEWSON





AUDREY TRITTO WITH EVANS HANKEY ( APPLE Design team member )




THE IMPOSSIBLE CHOICE

Share:
© AudreyWorldNews fashion luxury lifestyle | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig